trafik levhaları ve türkaklı


bizde (beyaz türklerde) ırkçı kökenler çok ilginç dinamiklere dayanır. misal atıp tutarız, türkler öyledir türkler böyledir diye boyuna. burada "biz türkler" derken, tüm türkiye'de yaşayan halkı kastederiz. "biz türkler" diye başlayan cümle genelde anlayışlı bir olumsuz yargıya bağlanır.

-biz türkler her şeyi bıraktık, bir metroda birbirlerimize gülümsemeyi öğrenemedik..
-biz türkler, şu mereti (içki) adam gibi içemiyoruz yahu. her gece de bir olay çıkmaz ki.. filan.

şu da vardır klişe. biz türklerin yollarda tek rakibi thy'dir. (tabii şimdi özel hava şirketleri çıktı, rekabet kızıştı)

hakikaten var böyle bir şey. yolda bir istanbul plakalı sürücüye rastlarsın. sen 80'le gidiyorsundur, yalova yolundasın yani. 2 gidiş iki geliş ufacık yol. amma adam seni tüm kuralları ihlal edip geçer ve tam önünde kırmızı ışıkta durur. hem öyle bir durur ki, çekilen çizginin çok ötesine gitmiş, kavşağın tam ortasında durmuştur. ışıkların rengini görmesine imkan yoktur. yeşil yanınca hafifçe korna çalarsınız filan.


mesela şu yandaki işaret. direkt şu demektir "biz türkler" için.
"kurnaz adam buradan u-dönüşü yapar. biz bu işareti sana bunu belirtmek için koyduk, arabanı 36km daha bu trafik keşmekeşinde sürme, buradan yol yakınken dön."
eğer polis çevirirse de bahane hazırdır.
"buraların yabancısıyım." (plakam 16 ve bursa'dayız :p)

şimdi başıma geldi oradan diyorum. bursa yalova arasındaki yolda, yalovaya giderken, tekrar bursa'ya dönmek için sağa girersiniz. iznik diye gösterilen ok. renkli menkli levha böyle. orada da bir 'U dönüşü yapılmaz' işaretinden 'u dönüp' bursa'ya doğru basarsınız gaza. bu böyledir. ben çocukken de böyleydi. dün ben yaptım, hala böyle. sanmıyorum ki tek bir insan olsun da oradan u-dönmesin.

biz türkler böyleyiz. devlet, bizlere, yasaklayarak trickleri, kısayolları gösterir. biz de, devletini milletini seven vatandaşlar olarak, dönülmez u-ların ufkundan, u-döneriz... dünya döner.......çç..
misal, bak

0 Comments:

Post a Comment



Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa